A Steam adatai szerint továbbra sem megy az AMD-nek
A Steam adatai szerint továbbra sem megy az AMD-nek
Az AMD a statisztikák alapján egyszerűen nem tud piaci részesedést szerezni, sem a processzorok, sem a videokártyák mezőnyében.

A Steam legutóbbi hardverfelmérése nemrég elérhető vált, és bár eget rengető változások nincsenek, azért néhány piaci trend továbbra is jól látható a statisztikákból.

Az adatok szerint a processzorok piacán a 6- és a 8-magos megoldások 12,2 és 2,2 százalékos részesedéssel rendelkeznek. Ha csak a windowsos adatokat nézzük, akkor a 6-magos CPU-k kicsivel több mint 2 százalékkal lettek elterjedtebbek az utóbbi 3 hónap során. Eközben a 8-magos chipek piaci részesedése 0,5 százalékkal emelkedett.

A CPU-piacon továbbra is az Intel dominál, a felhasználók 82 százaléka választja a termékeit. Bár az AMD sok szempontból versenyképes, csak 18 százalékon áll. A korábbi statisztikákat is megnézve elmondható, hogy az AMD továbbra is csak stagnál. Mivel az Intel továbbra is jobb gamerteljesítményt garantál, ezért nem valószínű, hogy a Steam hardverfelmérésein az AMD jelentősebb előrelépésnek örülhetne a közeljövőben.

A videokártyákat nézve elmondható, hogy a 75 százalékos piaci részesedésével továbbra is az NVIDIA az úr. Az AMD még mindig szenved, a 15 százalékát pedig 10-zel követi az Intel és az integrált megoldásai. Mivel mostanában csak a Radeon VII-et kaptuk meg, ezért nem meglepő, hogy ilyen téren nincs változás. A verseny tehát minimális, ezért árcsökkenés nem valószínű. A mai legnépszerűbb videokártyák mezőnyében az első 12 NVIDIA termék a Steam szerint. A legkedveltebb a GeForce GTX 1060. A 13. helyen áll az első AMD, a Radeon RX 580, 1,1 százalékos részesedéssel (ezután pedig a 17. helyen áll a következő Radeon). Talán a Navi architektúra majd hoz némi változást.


Forrás: pcworld.hu

További híreink
Kipróbálható a Windows 10 új Edge böngészője
Kiadta a Microsoft az átdolgozott, Chromium alapú Edge böngésző előzetes változatát, amelyet naponta frissítenek a fejlesztők.
Windows 7-re is visszaportolta a DirectX 12-t a Microsoft
A fejlesztés elsődlegesen a World of Warcraft miatt történt, így az öregedő operációs rendszeren is jobb lehet a tempó.
Lassítja a gépet a keddi Windows 10 frissítés
A KB4493509 jelű kumulatív frissítés különféle problémákat okoz a 1809-es Windows 10 kiadást futtató egyes PC-ken.
Videokártyát keresel? Segítünk!
Könnyed hétvégi lövöldözés, vagy bámulatos grafika 120 fps-sel, 4K-ban? Mindenre megvan a megfelelő videokártya, de a választás nem mindig olyan egyszerű - ebben segítünk.
Megcsapta a bányászláz vége a videokártyák piacát
Egy negyedév alatt 28 százalékkal csökkentek az eladások, de a szereplőknek nincs okuk az aggodalomra.
Az AMD stratégiája miatt nincs verseny a VGA-piacon?
Egy korábbi AMD alkalmazott szerint a cég VGA-s fejlesztése a semi-custom termékek áldozata lett. Emiatt még akár évekig szünetelhet a Radeon és a GeForce közötti verseny, amelynek egyik nagy vesztesei most is a vásárlók lehetnek.
Apex Legends - Octane máris a második legnépszerűbb karakter
Megtudtunk ezt-azt a játék kilenc választható karakterének népszerűségéről.