Windows 7-re is visszaportolta a DirectX 12-t a Microsoft
Windows 7-re is visszaportolta a DirectX 12-t a Microsoft
A fejlesztés elsődlegesen a World of Warcraft miatt történt, így az öregedő operációs rendszeren is jobb lehet a tempó.

Még az előző év közepén jelentette be a Blizzard Entertainment, hogy a World of Warcraft kapott egy DirectX 12-es leképezőt, amelynek nemrég érkezett egy továbbfejlesztése is, így még hatékonyabban skálázódik.

Az előnyök vitathatatlanok, főleg a World of Warcraft esetében, amely nem igazán skálázódott többmagos processzorokkal, de a DirectX 12 API ezt megváltoztatta. Ezt ugyanakkor csak Windows 10 alatt lehetett kihasználni, de a Blizzard Entertainment ebbe nem törődött bele, így megkérték a Microsoftot, hogy portolják már vissza a DirectX 12 futtatási környezetet Windows 7-re is, ahol valószínűleg a legnagyobb játékosbázissal rendelkeznek.

Érdemes módon a redmondi óriáscég nem mondott nemet, így a kérésnek eleget téve készítettek egy felhasználói módú, DirectX 12-es futtatási környezetet Windows 7-re, amit a Battle for Azeroth kiegészítő 8.1.5-ös frissítése telepít is. Ez lényegében lehetővé teszi az említett játék DirectX 12-ben való futtatását Windows 7 operációs rendszeren.

Azt fontos kiemelni, hogy a Microsoft csak magát a futtatási környezetet portolta vissza, vagyis a legújabb DXGI-t, illetve WDDM-et nem. Ez akkor nem igazán gond, ha az adott játék a DirectX 12 API-t lényegében csak az explicit parancsgenerálásra vonatkozó képessége miatt használja, mivel ehhez elég maga a futtatási környezet is. Más funkciókhoz viszont szükséges lehet az újabb DXGI és WDDM, de ezek Windows 7 alatt nem érhetők el. Emiatt például a többi DirectX 12-es játék nem fog működni a régi operációs rendszeren, viszont a Microsoft a World of Warcraftra kihegyezett blogbejegyzésében megemlíti, hogy más fejlesztőkkel is dolgoznak ezen, tehát később több bejelentés várható a Windows 7 és a DirectX 12 barátkozásával kapcsolatban.

Forrás: prohardver.hu

További híreink
Kipróbálható a Windows 10 új Edge böngészője
Kiadta a Microsoft az átdolgozott, Chromium alapú Edge böngésző előzetes változatát, amelyet naponta frissítenek a fejlesztők.
Lassítja a gépet a keddi Windows 10 frissítés
A KB4493509 jelű kumulatív frissítés különféle problémákat okoz a 1809-es Windows 10 kiadást futtató egyes PC-ken.
Videokártyát keresel? Segítünk!
Könnyed hétvégi lövöldözés, vagy bámulatos grafika 120 fps-sel, 4K-ban? Mindenre megvan a megfelelő videokártya, de a választás nem mindig olyan egyszerű - ebben segítünk.
A Steam adatai szerint továbbra sem megy az AMD-nek
Az AMD a statisztikák alapján egyszerűen nem tud piaci részesedést szerezni, sem a processzorok, sem a videokártyák mezőnyében.
Megcsapta a bányászláz vége a videokártyák piacát
Egy negyedév alatt 28 százalékkal csökkentek az eladások, de a szereplőknek nincs okuk az aggodalomra.
Az AMD stratégiája miatt nincs verseny a VGA-piacon?
Egy korábbi AMD alkalmazott szerint a cég VGA-s fejlesztése a semi-custom termékek áldozata lett. Emiatt még akár évekig szünetelhet a Radeon és a GeForce közötti verseny, amelynek egyik nagy vesztesei most is a vásárlók lehetnek.
Apex Legends - Octane máris a második legnépszerűbb karakter
Megtudtunk ezt-azt a játék kilenc választható karakterének népszerűségéről.