Machintosh (APPLE) szerviz

A szamitogep-szerviz-javitas.hu szervize átfogóan ismeri az Apple számítástechnikai eszközöket, legyen szó bármilyen Macintoshról, azaz MacBook-ról, PowerMacr-ől, MacMini-ről vagy iMac készülékről. Ezek az Apple készülékek híresek a minőségről, így viszonylag ritkán hibásodnak meg, de az ilyen Macintosh számítógépekkel is történhet szoftveres és hardveres meghibásodás, baleset.

Szervizünk márkafüggetlen számítógép szerviz, ezáltal sokkal jobb árakon és kevesebb idő alatt tudjuk beszerezni az Apple számítógépek javításhoz szükséges alkatrészeket a márkaszervizekhez képest, ráadásul az Apple márkaszervizben nem garanciális hibákat is tudjuk javítani, például az operációs rendszer (OSX) meghibásodását.

Sokan kevésbé érnek rá napközben eljutni a számítógép szervizbe, így nem tudják időben javításra leadni Apple készüléküket, így akár az is előfordulhat, hogy napokra, hetekre nélkülözniük kell annak használatát. Meghibásodott vagy karbantartani, bővíteni kívánt Apple számítógépét igény szerint Budapesten belül az Ön lakásából szervizünkbe szállítjuk, és az elvégzett javítás után vissza is szállítjuk Önhöz.

Amennyiben véletlenül beleöntött valamilyen folyadékot Apple számítógépébe, vagy ha azt tapasztalja, hogy akár rövid, vagy hosszú idő után magától kikapcsol, ne használja tovább azt. A folyadék hamar működésképtelenné teheti az elektronikus alkatrészeket, illetve ha ki is szárad hosszú idő után a számítógépből, a megszáradást követően az eszközben maradt cukor és egyéb anyagok rendszerint idővel megrongálják a számítógépet, laptopot, billentyűzetet és bármilyen olyan alkatrészt, perifériát, amit ért a baleset.

Az Apple számítógép váratlan, vagy rendszeres időközönként történő kikapcsolása rendszerint a hűtőrendszer túlmelegedéséből, illetve az alaplapon lévő vezérlő chipek túlmelegedéséből, azok hibáiból fakad, de akár ezen hibák együttes jelenlétéből is adódhatnak.

 

Leggyakoribb iMac betegségek

 Video chip hiba
 
Ez a hiba leginkább a régebbi, "vastag" modelleknél jelentkezik, jellemzően a gyárilag alultervezett hűtés miatt. A hiba jelenségei általában a csíkos, szétesett kép, illetve a gép magától leáll bekapcsolás után. Modeltől függően általában lehetőség van a meghibásodott videokártya vagy video chip javítására vagy cseréjére. Mivel az elégtelen hűtés okozza a fő problémát, mindenképp javasoljuk iMac-ed hűtőrendszerének tisztítását, legalább évente egyszer. Akkor is érdemes ezt megtenni, ha még nem történi ilyen hiba a gépeddel, hiszen ezzel megelőzheted a javítási költséget, illetve azt, hogynapokra meg kelljen válnod szeretett masinádtól.


Superdrive hiba

Az Apple Superdrive-nak hívja a számítógépeibe épített CD/DVD-író és olvasó egységet. Ez az alkatrész szinte minden MacBook, MacMini, iMac és PowerBook számítógépben előbb-utóbb (sajnos általában előbb) meghibásodik. A tünetek abban jelentkeznek, hogy lemez írásánál hibár ír az OSX, esetleg nehezen olvassa be a lemezeket, vagy egyáltalán nem is képes rá. Ezeket a javításokat minden esetben érdemes szakemberre bízni, még a leírás ellenére is. Bármilyen könnyűnek tűnhet az alkatrész cseréje, sokat árthat kedvenc gépünknek az avatatlan kéz.

 


Alaplap hiba

Ha iMac-ünk indítás után hamar kikapcsol magától, utána pedig sokadig bekapcsolásra tudjuk csak beindítani, azért jellemzően az alaplapon lévő kondenzátorok meghibásodása a felelős. Ezeknek az alkatrészeknek a cseréjével újjáéleszthetjük masinánkat.Kijelző elsárgult, porosodik

Több iMac típus esetében gyárilag bejut a por, a szennyeződések az előlapi üveglap és a kijelző közé, ezzel elsárgult kinézetet okozva a kijelzőn. A jelenség tisztítható, sőt, megelőzhető szervizünkben

 

 

 


Nem indul az OSX, fehér a képernyő, majd egy Winchester ikonja villog előttünk

Egyik leggyakoribb hibajelenség az iMac-nél, ami szinte minden számítógépet előbb vagy utóbb elér, legyaz Apple számítógép vagy hagyományos PC, laptop. Ez a hibaüzenet jellemzően a HDD, vagyis a merevlemez meghibásodása. Ez az alkatrész tárolja fontos adatainkat és magát az operációs rendszert is, más nevén az OSX-et. Cseréje lehetséges szervizünkben, viszonylag rövid idő alatt. A fontos adatok megmentése a winchester állapotától függ, de nagy százalékban sikerrel menthetők. Mivel egy folyamatosan mozgásban lévő mechanikával működő alkatrsézről van szó, megfontolandó idejében áttérni a HDD-ről a mozgó alkatrészek nélküli, biztonságosabb adattárolást nyújtó SSD használatára


 


 


 


 

 

 

Apple számítógépének meghibásodása esetén keresse szervizünket a 1148. Adria sétány 6/i címen.

Telefonszámunk: 06 30 225 6166